Известие

Collapse
No announcement yet.

147 и диагностика за Airbag-a

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мисля, че си реших проблема с възглавниците. Волана не можах да го разглобя... просто тия болтове не знам кой ги е затягал, но развъртане няма.... Разчетох се в интернет и видях, че за моя проблем(Curtain Airbag Squib(Driver)) главно проблема е в буксите в багажника и евентуално тези под седалките. Тази в багажника наистина беше доста зацапана и лепнеше(предполагам омотаното тиксо около кабелите, което се беше разтекло) Напръсках я обилно с контактен спрей(2-3 пъти през 15 мин), закачих ги, вързах компютъра и хоп изчисти ми грешката. Вече около 15+ паления и не ми я е дало (да чукна да дървената ми кратуна ))

ПС: за първи път от както я имам, колата не свети като коледно дръвче ))
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
      Мисля, че си реших проблема с възглавниците. Волана не можах да го разглобя... просто тия болтове не знам кой ги е затягал, но развъртане няма.... Разчетох се в интернет и видях, че за моя проблем(Curtain Airbag Squib(Driver)) главно проблема е в буксите в багажника и евентуално тези под седалките. Тази в багажника наистина беше доста зацапана и лепнеше(предполагам омотаното тиксо около кабелите, което се беше разтекло) Напръсках я обилно с контактен спрей(2-3 пъти през 15 мин), закачих ги, вързах компютъра и хоп изчисти ми грешката. Вече около 15+ паления и не ми я е дало (да чукна да дървената ми кратуна ))

ПС: за първи път от както я имам, колата не свети като коледно дръвче ))
      Е ти като писа за буксите в багажника, че ги знаеш не беше ли ги проверил вече?
      Воланът е с еврейска звезда
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Т25 мисля, че беше даже еврейската звезда, но не можах да ги развъртя... просто си изкривих ръката, но не стана.....(инструмента не ми беше много удобен)
        Аз ги бях разкачил и напръскал вече веднъж буксите. Просто исках докато е разкачен акумулатора да проверя и волана...................
        За щастие (пак да чукна на дърво) грешката се изчисти.

Comment

Езначи тая кола пак светна като елха... Пак ми светна грешката за възглавниците... Този път обаче е друга... Side Airbag (driver) - value too high intermitment 250. Изчистих я, но я кажете къде са буксичките да си ги напръскам...

Comment

Езначи тая кола пак светна като елха... Пак ми светна грешката за възглавниците... Този път обаче е друга... Side Airbag (driver) - value too high intermitment 250. Изчистих я, но я кажете къде са буксичките да си ги напръскам...
            Отзад в багажника при стоповете има едно капаче на тапицерията
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
              Отзад в багажника при стоповете има едно капаче на тапицерията
              Това не е ли за Завесите? защото точно тази букса като изчистих и ми изчезна Curtain Airbag Squib(Driver) грешката. (буксата при задния ляв фар) или се бъркам.

Comment

Това не е ли за Завесите? защото точно тази букса като изчистих и ми изчезна Curtain Airbag Squib(Driver) грешката. (буксата при задния ляв фар) или се бъркам.
                Да, тази е за завесите. А под седалката е за страничния на седалката
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                  Да, тази е за завесите. А под седалката е за страничния на седалката
                  Цецо стига подвеждал хората бре,ако има завеса няма еърбег в седалката

Колега предишната грешка ти е била от буксата поде седалката,сега от тази в багажника/за шофьорската завеса/
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мъри, моята има и в седалките, има и завеса.
                    А един колега беше качил инфо за еърбеците на 147 - волан, пътник, две завеси странични на седалките. И моля те, коментирай ме когато си сигурен. Аз също не съм безгрешен, но ти си уникат направо
                    ".....Стандартно автомобилът се предлага с шест въздушни възглавници - две предни, две странични и две параванни. Последните предпазват пътниците от нараняване, като запълват рамките на счупените стъкла."
                    Last edited by NightRider; d.m.y г., 11:31.
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Working...
                    X